Säterdalen 160723

Hönsbytardag i Säterdalen.

Föreningen fick förfrågan om att anordna en hönsbytardag i samarbete med Fäboden i Säterdalaen, datumet blev satt till den 23/7 kl 11-14. Det var ett knappt tiotal anmälda försäljare. Vädergudarna var verkligen på vår sida, kanske lite för mycket, då det var varmt för djuren, men bättre än regn!

Eftersom vi lyckades pricka in ”Nostalgidagarna i Säter” var det många besökare som inte visste om våran hönsbytardag, men som var nyfikna och kom och tittade på djuren. Vi fick några nya medlemmar som vi hälsar välkomna.

I det stora hela var det en bra dag, bra väder, många besökare, bra försäljning av djur och ett fantastiskt fint läge vid fäboden. Ett extra tack till Irene Gutekull och Ulrika Morell för ett fint samarbete. Verkligen jättekul!

Förutom fjäderfän fanns det även kaniner, t-shirtar, lotteri, hemvirkade nyckelringar med mera med mera att fynda.

Kvällen innan hörde Dalarnas Tidningar av sig och ville göra en intervju om hönsbytardagen, nervöst men kul! Intervjun finns att se här: http://www.dt.se/dalarna/sater/hon-anordnar-honsbytardagar-i-sater-ibland-kommer-det-jattemycket-manniskor-flera-hundra

Kanske är hönsbytardagar ett återkommande evenemang för föreningen? Det verkar vara väl uppskattat av besökare, köpare och säljare.

Hälsningar Ewa Hedman, sekreterare.

2016-07-23 12.47.36